Projektet inleddes med en noggrann inventering av den gamla simhallen i Deje, som inte längre uppfyllde kommunens behov samt hade allt för stora och kostsamma renoveringsbehov.
— Vi genomförde en ordentlig behovsanalys för att fastställa vilka funktioner den nya anläggningen skulle ha, för att förbättra servicen, stödja simträning och locka fler att flytta till kommunen, säger Magnus Grude från T3Hus Värmland.
Analysen, som täckte allt från bassängernas utformning till samarbetemed närliggande kommuner, lade grunden för de politiska besluten att bygga Klarälvsbadet.
En avgörande faktor för Klarälvsbadets framgång var den strukturerade och inkluderande partneringprocess som T3 Hus Värmland arbetar efter. Magnus Grude beskriver:
— Vår partneringprocess bygger på att engagera alla parter, från beställare till projektpartners, redan från start. Genom workshops och ett gemensamt ansvar för både tidsplan och budget skapade vi tillsammans medForshaga kommun en anläggning utöver det vanliga, som vi är mycket stolta över.
Samarbetet med Forshaga kommun var centralt för projektets resultat. Den sammansvetsade projektledningsgrupp möjliggjorde smidiga beslut och ett lösningsorienterat arbetssätt.
— Genom att hålla fast vid den gemensamma målbilden löstes även utmanande frågor på ett effektivt sätt, sägerMagnus.
Forshaga kommun har uttryckt stor uppskattning för T3s insats och kompetens:
— Minupplevelse av T3 som partner är att de alltid sätter projektet i första handoch andra intressen i andra hand, säger Joakim Bååth, Forshaga kommun. T3visade ett stort engagemang från tidiga skeden och genom hela projektet, ochderas kompetens inom partnering var en stor tillgång. De levererade konsekvent i sina olika roller, oavsett yttre störningsmoment. Vid förändringar agerade T3erfaret, lugnt och strukturerat, vilket gjorde att vi knappt märkte av någrastörningar under projektleveransen.
— Samarbetet är nu inne i den så kallade fas tre där vi tillsammans har återkommande drift & förvaltnings samt driftoptimerings uppföljnings möten på plats i Klarälvsbadet tillsammans med verksamheten och partners med målet att stötta o hjälpa till med få badanläggningen att fungera som det är projekterat och byggt.
Med sin framgångsrika implementering av en ny modell förbadanläggningar sätter Klarälvsbadet en hög standard för framtida projekt och visar hur genomtänkta lösningar kan skapa långvarig positiv påverkan på bådekommuner och deras invånare.
— Det är ett inspirerande exempel på hur innovationoch samarbete kan bidra till utveckling, säger Magnus, och vi ser ödmjukt framemot att se utvecklingen och hur denna modell kommer inspirera och formaframtidens simhallar över hela landet.